Pse zgjohemi me dridhje natën?Ja cfare thone ekspertet..!

trupi_1443608136-1364506
Ekspertët zbulojnë se pse zgjohemi natën me dridhje, kjo ndodhë kur jemi në gjumë të thellë dhe fillon cikli i një njësie të dozës së absorbuar të rrezatimit efektiv në indet njerëzore jonizuese, ekuivalente me një rëntgen të rrezeve X.
Ekspertët zbulojnë se arsyeja pse ne ndonjëherë zgjohemi me dridhje të trupit është sepse në ato momente muskujt janë duke u paralizuar.

Profesor Gaby Badre, ekspert gjumi në një klinikë në Londër thotë se trupi kalon në faza të ndryshme gjatë procesit të gjumit. Ai tha se këto dridhje shkaktohen edhe nëse je në stres apo shumë e lodhur. Këto kontraktime të papritura të trupit quhen Myoclonia Hypnic dhe janë normale të ndodhin.