50 mijë euro për të pasur fëmijë, humbin shpresat, por fëmija ngjizet gjatë muajit të mjaltit


2013 do të jetë një vit i pafat ?

Viti 2013: për shumicën e njerëzve, një vit si çdo vit tjetër, pak a shumë si 2011-shi apo 2012-shi, kurrgjë i veçantë. Në rregull, Organizata e Kombeve të Bashkuara thotë se ai do të jetë Viti ndërkombëtar i bashkëpunimit për ujë, dhe gjithashtu Viti ndërkombëtar i drithit kuinoa. Nëse këto nuk e bëjnë atë të […]


Milionerja kineze punon si pastruese rrugësh: Dua të jem model për fëmijët

SHANGHAI- Një grua shumë e pasur kineze, milionere, i dedikon një pjesë të kohës së saj çdo ditë pastrimit të rrugëve me fshesë për t’i dhënë një shembull të mirë fëmijëve të saj që puna nuk përbën asnjë diskriminim. Yu Youzhen, 53-vjeçare nga Wuhan, zotëron 17 apartamente që arrijnë një vlerë totale prej mbi 10 milionë […]Përse nuk duhet besuar parashikimeve astrologjike

Si çdo vit në këtë kohë, nuk ka revistë që nuk ofron llogaritjet dhe parashikimet e saj astrologjike nga harku i qiellit. Për kënaqësinë e lexuesit, me qindra parashikime të llojllojshme botohen në fillim të vitit. Një studim i fundit tregon se 90% e njerëzve njohin shenjën e tyre zodiake dhe një e treta e […]


Prerja cezariane nuk e ka marrë emrin sipas sunduesit romak

E ashtuquajtura prerje cezariane, përkatësisht në gjuhën latinishte sectio caesarea është emërtim i popullarizuar ji operimit, kur foshnjën që vjen në jetë e nxjerrin me anë të operimit në bark. Shumica dërmuese mendon se kjo metodë e operimit për nxjerrjen e foshnjës ka marrë emrin sipas perandorit romak Cezar, por kjo nuk është e vërtetë. […]