Aktualitete


Pyetja 1 milionë dollarëshe: Pse njerëzit kanë emra? Ja përgjigja

Njerëzit vendosin emra me qëllim identifikimi dhe për tu referuar kulturalisht. Në shoqëritë e hershme primitive njerëzit zakonisht kishin vetëm një emër për t’u identifikuar, duke qenë se popullsia ishte shumë e vogël. Me rritjen e numrit të popullsisë në zona të ndryshme, njerëzit nisën të përdornin një emër të dytë apo një mbiemër për të identifikuar veten e tyre. […]


Kina mbledh gomerët e botës, çmimi arrin 1000 euro në Shqipëri

Punimi i tokës në Shqipëri, ka ardhur duke u mekanizuar vit pas viti dhe nevoja për të përdorur kafshë për plugim dhe transport rrjedhimisht është ulur. Shtimi i traktorëve, minitraktorëve dhe autokombajnave ka zëvendësuar me kalimin e viteve kaun, kalin, mushkën, gomarin. Të mos qenurit më të nevojshme, ka sjellë “zhdukjen” e disa kafshëve, që tradicionalisht kanë qenë të lidhura […]


5 sekretet e zbuluara brenda truqeve të famshme magjke [Foto]

Shpesh herë kur e shohim një ‘magji’ ne thjeshtë ndihemi sikur të ishim të verbuar dhe nuk arrijmë t’i shohim ato fshehtësitë misterioze. Ekipi i Gazetës Blic është përpjekur t’i zbulojë disa ‘sekrete’ të magjistarëve, dhe tani kemi një shpjegim të thjeshtë për të gjitha këto truqe të famshme magjike. Njeriu që rri në ajër S’kemi çka shkruajmë, fotografia tregon […]
Si t’i lyeni flokët ngjyrë kafe në shtëpi me vetëm 2 përbërës

Ngjyra e flokëve mund të ndryshojë pamjen tuaj krejtësisht, por nëse ju përdorni bojërat e gatshme më shumë do t’i dëmtoni ato. Por, mos u bëni merak, sepse ka plot alternativa natyrale që nuk shkaktojnë asnjë dëm te flokët tuaj. Kështu, nëse dëshironi t’i bëni flokët tuaj ngjyrë kafe, ka një recetë të mrekullueshme që secila prej jush mund ta […]


Erëza ideale që lufton Candida-n sipas Blerina Bombaj

Candida është një infeksion mykotik i shkaktuar nga kërpudha me të njëjtin emër. Ajo shfaqet te të dy gjinitë, kryesisht në zonën vaginale. Ajo është e pranishme thuajse te të gjithë, por sigurisht në nivele të ndryshme. Prania e saj në nivele të papërfillshme, nuk përbën një problem të madh. Në të kundërt, pasojat mund të jenë të rënda për […]


Shtojani këta dy përbërës shamponit dhe thoni lamtumirë rënies së flokëve

Flokët janë tejet të rëndësishëm për shëndetin, por edhe për t’u dukur bukur. Ekzistojnë dhjetëra mijëra produkte anë e kënd botës që premtojnë rritje të flokëve, por shpeshherë ato janë të shtrenjta dhe aspak efiçiente. Ato gjithashtu mund të jenë të dëmshme për shëndetin, pasi që përmbajnë kimikale të dëmshme, transmeton Telegrafi. Sidoqoftë, sot mund të mësoni se si t’i […]


Kuiz: Cili është tipi i lëkurës tënde?

Shkruani pergjigjet dikund dhe pastaj mund ti llogaritni pikët: A – 3 pikë; B – 2 pikë; C – 1 pikë; D – 0 pikë; Po – 2 pikë ; Jo – 1 pikë Pytja 1: Normalisht kur e preki fytyrën time, lëkura ime jep ndijesinë… a. Sikur letër b. Yndyrshme c. E butë d. E irrituar apo e plasaritur […]