Aeroplani i luftës së Kosovës ndër më të shtrenjtët në botë (FOTO LAJM)

182690

Një ndër makineritë më të shtrenjta ushtarake në botë duket se është dhe një aeroplanushtarak i përdorur në luftën e Kosovës.

Në një listë të sjellë nga Billionaires Newswire ku janë renditur 10 makineritë më të shtrenjta ushtarake, një ndër to është pozicionuar dhe aeroplanii përdorur në Kosovë i cili radhitet i nënti.

Për herë të parë B-2 Spirit i forcave amerikane ajrore është prezantuar në vitin 1997 Ai është një aeroplan i mbuluar me një shtresë të veçantë që thith sinjalet e radarit dhe e mbron aeroplanin nga radiatori nëse fluturon gjatë një sulmi nuklear.

Aeroplani i përdorur në konfliktin e Kosovës është nga aeroplanët më të rrezikshëm ushtarak, i cili është përdorur dhe në konfliktin e Irakut e Afganistanit.

182691 182692 182693 182694 182695 182697 182698 182699